Image by Aditya Saxena

Mental fitness Academy

Welkom bij de Mental Fitness Academy: 
dé place to be om je mentale fitheid een boost in de goede richting te geven!

De Mental Fitness Academy is een virtueel fitnesscentrum voor je mentale gezondheid. 

Net zoals je in een gewoon fitnesscentrum je fysieke spieren traint, ga je in de Mental Fitness Academy aan de slag met work-outs om je brein te trainen om zo je mentale veerkracht en positieve intelligentie te verhogen. Benieuwd naar wat dit precies betekent? Lees hier meer over positieve intelligentie.

Het trainingsprogramma voor jouw mentale spieren omvat 2 onderdelen.

In deel 1 leg je de stevige fundamenten waarin je de basisprincipes van positieve intelligentie leert. 

In het tweede deel ga je al die basisprincipes leren implementeren in je dagelijks leven. 

Elk onderdeel duurt zes maanden en kan je afzonderlijk volgen. Je engageert je telkens voor 1 deel en kiest zelf of en wanneer je het volgende onderdeel start. Dit betekent dat je tussen de verschillende trainingen een adempauze kan inlassen voor je aan het volgende onderdeel begint. 

hybrid-uGP_6CAD-14-unsplash.jpg

Betrap jij jezelf wel vaker op negatief denken?

Verlies je jezelf regelmatig in schuldgevoel?

Heb je last van zelfsaboterende patronen zoals uitstelgedrag, perfectionisme, presteer- en controledrang, overvoorzichtig zijn, people pleasen,...?

Kan een tegenslag je helemaal onderuit halen?

Verlang je naar meer positiviteit in je leven?

Deel 1: De fundamenten

In dit onderdeel leer je alle basisprincipes van positieve intelligentie.

Je start met een warm-up programma om voor jezelf uit te maken waar jij momenteel het meeste op vastloopt en waar je het meeste nood aan hebt. Zo stem je jouw training helemaal af op jouw noden en verlangens.

Capture2.JPG

Nadien volgt een 6-weken durende High Intensity PQ work-out. Hierin ga je samen met Shirzad Chamine, de grondlegger van Positieve intelligentie, in de PQ-app aan de slag.

 

Je leert de basisprincipes van positieve intelligentie:

 • het herkenen van je innerlijke rechter

 • het herkennen van jouw saboteurs

 • de 5 superkrachten van je Wijze ik

 • het perspectief van je Wijze ik: in elke tegenslag schuilt een cadeau of groeikans

 • schakelen tussen saboteurmodus en wijze ik-modus

Capture.JPG
Capture 3.JPG

Na deze eerste HIT-work-out volgt er een cooldown

(want ook je mentale spieren hebben recuperatie nodig!) waarin je stilstaat bij wat je al geleerd hebt,

waar je nu staat en hoe je de basisprincipes van positieve intelligentie verder kan integreren in je dagelijkse leven.

Na deze cooldown ben je weer helemaal klaar voor je volgende HIT-work-out: 3 weken lang gaan we diepgaand de krachten van je Wijze ik trainen. Je leert hoe je de krachten van je Wijze ik in je dagelijkse leven kan integreren, zodat dit jouw go-to reflex wordt om elke (lichte) saboteuraanval om te buigen tot een groeikans. Zo zorg je stapsgewijs dat jouw Wijze ik spieren sterker en sterker worden.

Schermafbeelding 2022-01-02 om 11.29.12.png

Mentale conditie kweken doe je, net zoals bij fysieke conditie, niet op één, twee, drie. Het vraagt een langere periode van consequent trainen.

In de volgende fase van de fundamenten ga je daarom opnieuw aan de slag met de PQ-app van Shirzad Chamine, waarin je opnieuw dagelijks gerichte oefeningen krijgt om je mentale spieren te versterken en je positieve intelligentie te verhogen. 

Schermafbeelding 2022-01-02 om 11.46.32.png

Na een volgende cooldown periode waarin je je mentale spieren weer wat recuperatie gunt, ben je vervolgens al aangekomen aan de laatste 4 weken van de fundamenten.

Hierin gaan we vooral focussen op het verankeren van alles wat je geleerd hebt en leggen we de focussen op het toepassen van het ombuigen van saboteuraanvallen naar groeikansen om je Wijze ik-spieren sterker en sterker te laten worden.

 

Heel concreet zal je merken dat de perfectionist, presteerder, uitsteller, ontwijker, controlefreak, overvoorzichtige, rusher, people pleaser,... meer en meer plaats beginnen maken voor bewuste gedachten en acties in functie van jouw geluk!

Je leert om...

... jezelf onvoorwaardelijk graag te zien en te leven vanuit liefde in plaats vanuit angst

... ontwijken en uitstellen om te buigen in concrete actie in functie van jouw geluk

... presteerdrang om te buigen in zelfzorg die de basis legt voor je optimale prestatievermogen

... controledrang om te buigen in diep vertrouwen in jezelf én wat er op je pad komt zodat je kan genieten van elk moment

... overvoorzichtig zijn los te laten en voor jezelf de ideale context te creëeren om haalbare stapjes uit je comfortzone te zetten

... people pleasen om te buigen in jezelf op de eerste plaats zetten zodat je boordevol energie zit om te delen met en zorgen voor anderen

... jezelf niet lang voorbij te lopen en door het leven te rushen en in plaats daarvan écht te genieten van datgene wat je realiseert

Heb ik hier wel tijd voor?

Deze vraag gaat nu misschien wel door je hoofd...

en wij kennen het antwoord...

JA!

Je investeert namelijk gemiddeld 15 minuten per dag aan de mental fitness-training.
Zeg nu zelf, iedereen kan 15min vrijmaken per dag!

Het gaat bij mental fitness namelijk niet om zo lang mogelijk trainen, dan wel om het een langere periode consequent vol te houden.

Image by Priscilla Du Preez

Reacties van leden:

'Door het programma is mijn huwelijk gered.' 

'Vandaag nogmaals een bewijs: mijn puberende zoon die op school een knuffel vroeg als afscheid. (waar al zijn vrienden bijstonden)' 

En dit is nog niet alles!

​​Onze missie bij Team Lumière is jou optimaal te ondersteunen om je mentale spieren te trainen. Daarom krijg je, naast de inhoudelijke training,  bij jouw mental fitness abonnement ook nog:​

 •  een persoonlijke Mental Fitness-coach die regelmatig bij je incheckt en jouw vooruitgang mee opvolgt;

 • toegang tot de Mental Fitness Academy gesloten Facebook groep, waar je rechtstreeks in contact bent met andere leden van de MFA en de MFA-coaches;

 • ondersteuning  en inspiratie van je buddies  (je traint in kleine groepjes) die jou dat duwtje in de rug geven als jij het nodig hebt;

 • online Q&A sessies op sleutelmomenten, waar je met al je vragen en bekommernissen terecht kan.

  Als MFA-lid maak je deel uit van een super toffe MFA-bende van gelijkgestemden die net als jij werken aan hun mentale spieren, onder begeleiding van professionele MFA-coaches!
  Je staat er dus op geen enkel moment alleen voor!

Start nu met mental fitness!

Ben je helemaal klaar met jouw saboteurs (de rechter, perfectionist, controlefreak, presteerder, ontwijker, uitsteller, overvoorzichtige, people pleaser,...) en wil je aan de slag met mental fitness?

Dan ben je heel erg welkom in de Mental Fitness Academy!

De deuren van de Mental Fitness Academy gaan 2x per jaar open voor de fundamenten. Van daaruit groei je door naar het volgende onderdeel. Per deel kan je kiezen voor een éénmalige betaling of via 6 maandelijkse betalingen.

Jouw investering:

510€/6 maanden

of

85€/maand

(incl. BTW)

De deuren van de Mental Fitness Academy gaan weer open in:

Maart 2022


Wil jij er volgende keer bij zijn?

Reserveer dan nu al je plaatsje door te klikken op onderstaande knop!

Image by KAL VISUALS

Door het mental fitness programma geloof ik weer dat ook voor grotere problemen oplossingen bestaan

Wij zijn ook zo overtuigd van de waarde van de Mental Fitness Academy dat wij een 30 dagen niet-tevreden-geld-terug-garantie geven. Heb je binnen de eerste 30 dagen het gevoel dat je toch niet op de juiste plek zit, stuur dan gerust een mailtje en je krijgt 100% je geld terugbetaald.

30 day money back.png

Jij kan nu beslissen om radicaal voor jezelf te kiezen en eindelijk eens echt in jezelf te investeren.

Wij wachten op jou binnen de Mental Fitness Academy, waar je omringd bent met  professionals én gelijkgezinde mensen!

Voel je toch nog twijfel of de mental fitness iets voor jou is? Dan raden wij je alvast de start to mental fitness aan. Een eerste aanzet om jouw positieve intelligentie ten volle te activeren, zodat jij helemaal klaar bent voor je lidmaatschap tot de mental fitness academy. 

Wij kijken er alvast naar uit om jou te verwelkomen!

_G9A8698-bewerkt_edited.jpg

De implementatie

In het tweede onderdeel van de Mental Fitness Academy ga je, opnieuw gedurende 6 maand,  alle basisprincipes die je geleerd hebt in de fundamenten actief toepassen in je dagelijks leven. 

 • Je start gedurende de eerste maand met het in kaart brengen van jouw volledige stopknopsysteem. Dit zijn de concrete acties die jou helpen om te switchen tussen saboteurs en Wijze ik en traint om hier nog beter in te worden.

 •  Vervolgens wordt je saboteursysteem verder uitgebreid. Bij de fundamenten heb je geleerd wie je rechter is en welke 2 topsaboteurs er het actiefste zijn. In deze fase ga je ook leren dat je saboteurs zich aanpassen naarmate jij meer groeit. 

 • Daaropvolgend wordt ook je wijze ik-systeem verder in kaart gebracht. Je ontdekt verder welke wijze ik krachten je al vanzelfsprekend inschakelt en welke wijze ik krachten nog meer training vragen. Je zal ook merken hoe jij deze krachten inzet en welke invloed ze meer en meer hebben op jouw functioneren. ​

Ook in dit onderdeel krijg je bovendien: 

 • een persoonlijke Mental Fitness-coach die regelmatig bij je incheckt en jouw vooruitgang mee opvolgt;

 • toegang tot de Mental Fitness Academy gesloten Facebook groep, waar je rechtstreeks in contact bent met andere leden van de MFA en de MFA-coaches;
   

 • ondersteuning  en inspiratie van je buddies  (je traint in kleine groepjes) die jou dat duwtje in de rug geven als jij het nodig hebt;

 •  Online Q&A sessies, waar je met al je vragen en bekommernissen terecht kan;

Nadat je de fundamenten hebt doorlopen kan jij, onmiddellijk of na een pauze, kiezen om veder te gaan met de fundamenten.

surfer

Kies radicaal voor jezelf!

Grijp deze unieke kans om te leren surfen op de golven van het leven, in plaats te vechten tegen de tegenslagen die je overkomen.

Door te investeren in jouw mentaal welzijn, neem je het stuur van je leven stevig in handen en creëer je jouw eigen geluk!

Kies voor een leven vanuit liefde in plaats vanuit angst!

Twijfel je nog of de Mental Fitness Academy is wat jij nu nodig hebt? 
Dan kan je altijd een vrijblijvend take-off gesprek bij ons inplannen. 

Tijdens deze sessie gaan we in eerste instantie luisteren naar jouw verhaal, waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt. Wij krijgen zo de kans om in te schatten of en zo ja, welke diensten jou best vooruit zullen helpen.
Jij krijgt op jouw beurt de kans om aan te voelen of onze

manier van werken bij jou past.

Een take-off sessie duurt 1u, kost 75€ en kan zowel live als online.

Beslis je om nadien met ons aan de slag te gaan, dan trekken we dit bedrag af van je aankoop en wordt de take-off sessie gratis.