• Ellena

Ik ben geen waarzegster, maar wat ben ik dan wel als medium?

Vind je luisteren leuker dan lezen? Beluister dan hier de podcastaflevering:Of lees hieronder verder:


Kim en ik krijgen al eens de vraag wat mediumschap inhoudt.


En of dit waarzeggerij is of toekomst voorspellen.


‘Waarzeggerij’ was de term die vroeger werd gebruikt voor mediumschap. In waarzeggerij ligt de betekenis dat het medium ‘waar’ zegt. Dit verwijst naar de ontvanger helpen om klaar te zien in de dingen.


In het mediumschap maakt het medium contact met de universele intelligentie waar je het medium kan zien als de tussenschakel. Je kan het medium vergelijken met je telefoontoestel.


Waardig Mediumschap betekent dat het medium de boodschappen overbrengt met als doel om de ontvanger te helpen helen van pijn, inzichten te verwerven in zijn of haar leven, zodat de ontvanger weer korter bij zichzelf komt.Dit kan op verschillende manieren.


1. Het medium luistert naar de zielenwereld en geeft door wat overleden dierbaren te vertellen hebben. In deze consulten kan je dus je dierbaren weer even voelen bij jou.

2. Het medium leest jou en kan je zo helpen inzichten te verkrijgen daar waar je voelt dat je vastloopt.

3. Het medium kijkt naar jouw spirituele weg en helpt je ook hier inzichten verwerven.


Je hoort het goed, toekomst voorspellen behoort niet tot de intentie van een goed mediamiek consult.


Bovendien verandert de toekomst met de keuzes die jij maakt. Een waardig medium zal eerder terughoudend zijn om in de toekomst te kijken. Net omdat jij je eigen leven in handen hebt en dit niet beïnvloed mag worden. Ook een medium is gebonden aan een ethische code. De vrije wil van elk persoon mag niet aangeraakt of beïnvloed worden.


Wist je dat er eigenlijk in elk van ons een medium verscholen zit?


Ook jij staat continu in verbinding met de universele intelligentie. Door je bewustzijn te vergroten, kan je gerichter luisteren naar de boodschappen vanuit het universum en vang je deze beter op.


Hoe ga ik te werk als medium?


Bij het contact maken met een overledene start ik eerst met contact maken.

Vervolgens begin ik een omschrijving te geven over de persoonlijkheid van de overledene. Dit is nodig voor de zielenwereld om zich kenbaar te maken en voor de ontvanger om de dierbaar overledene te kunnen herkennen.

Wanneer de overledene is thuisgebracht, vertel ik welke boodschappen deze overledene voor je heeft.

Want 1 ding is zeker, op de één of andere manier kijken ze mee in je leven en ondersteunen ze jou. Vaak zonder dat we er ons bewust van zijn.


Bij een intuïtieve reading verbind ik me met jouw energie. Ook hier zal ik eerst het woord nemen en een korte omschrijving geven wie jij bent als persoon. Jij kan me een vraag stellen over waar je graag meer inzichten in wil krijgen in jouw leven. Deze consulten worden bij mij ook gebruikt om diepgaander te coachen, zodat jij met je inzichten verder aan de slag kan.


In een spirituele reading verbind ik me met jou en kijk ik eerder wat er op zielsniveau jouw drijfveer is. Vragen rond spiritualiteit komen hier naar voor.


De tarotkaarten zijn een mooi hulpmiddel die ik regelmatig inzet bij een intuïtieve reading. De kaarten geven mooi weer waar jij op dit moment tegen aanloopt. Ze helpen je inzicht verwerven in je leven.

Er bestaan veel mythes rond mediumschap.


Jammer genoeg zijn er ook in dit vak mensen die misbruik maken van hun talenten.


Al sinds mensenheugenis wordt er jacht gemaakt op heksen. Een lelijke nasmaak van religie die de bevolking onder de knoet wilde houden.


Mediumschap is nochtans niets anders dan je verbinden met de universele intelligentie.


Dit doen we allemaal. Het is ons hoger bewustzijn die ervoor zorgt dat je je eigen verbinding al dan niet waarneemt. Mediumschap zit dus in eenieder van ons.


Hoe groter je je eigen bewustzijn vergroot om deze verbinding waar te nemen en je echt leert om te luisteren naar je intuïtie, hoe beter je wordt in mediumschap.


De universele intelligentie is niet zo moeilijk te begrijpen, maar is wel een abstract gegeven.


Ik vergelijk het altijd met het telefoneren of elektriciteit of geluid of wind.


Als je telefoneert zie je ook niet hoe de stem van de andere kant tot bij je oor komt.

Wind neem je ook alleen maar waar door te voelen door je haar, te zien aan de bomen of zelfs te horen doorheen de gebouwen. Maar de wind zelf zie je niet.

Ook elektriciteit kan je niet visueel waarnemen. Enkel als je een toestel in het stopcontact steekt.


Zowel telefoneren, als elektriciteit, als wind en geluid zijn energie. Energie kan je niet zien. Tenzij je er een hulpmiddel aan koppelt.


Waarom zou energie dan ook niet kunnen betekenen dat we met alles en iedereen in verbinding staan? En waarom zou het dan niet kunnen dat energie over tijd en eeuwen heen blijft bestaan?


Dit is wat mediumschap inhoudt.


In elk vak heb je echter mensen waarbij ethiek en integriteit niet op de eerste plaats staat. Een bouwondernemer die niet de juiste materialen gebruikt waardoor je plafond ineens inéénzakt, een chirurg die operaties uitvoert die niet nodig zijn om rijk te worden, een advocaat die enkel gaat om te winnen en geen rekening houdt met de mens achter het verhaal, …


Het nalatenschap van de heksenjacht zit nog diep in onze genen verankerd vanuit angst er niet bij te horen en vervolgd te worden. Hierdoor gaan we als maatschappij nog steeds mediumschap in twijfel trekken. Of gaan mediums zich nog te weinig laten zien om hun gaven ten volle te tonen.


Het is als die ene chirurg veroordelen en aan de schandpaal hangen voor die ene fout, en niet meer zien hoeveel andere mensen die persoon wel gered heeft.


Zo gaat men ook met mediums om.


Nee niet alles zal voor de 100% kloppen. Want elk medium heeft een eigen referentiekader die wordt gebruikt om de boodschappen te vertalen. Je kan als medium je eigen persoonlijkheid niet uitschakelen, we zijn immers geen robotten.

Maar je zal wel merken dat een medium dingen vertelt over een overlede dierbare die echt wel bij die persoon passen of een beschrijving geeft over jou die voor 80% klopt.

De interpretatie’foutjes’ zijn dus gelinkt aan het eigen referentiekader van het medium.


Wat er ook vaak gebeurt is dat de ontvanger niet helemaal eerlijk is met zichzelf. Of een patroon bij zichzelf nog niet ziet, of een overleden dierbare niet helemaal kent, of niet klaar is om een boodschap te ontvangen.


Er spelen zoveel intermenselijke componenten mee in het mediumschap, ook weer zeer begrijpelijk. Want een medium verbindt zich met de energie van een persoon.
Mediumschap is één en al communicatie.

Hoeveel loopt er niet mis op vlak van communicatie in de wereld? Kijk nog maar enkel naar de communicatie tussen familieleden of op het werk…


Mediumschap is één en al communicatie. En daar kunnen heel wat componenten in meespelen die ervoor zorgen dat een consult goed loopt of moeizamer verloopt.


Deze podcast is echt een warme oproep om het mediumschap in de wereld te brengen als iets wat we allemaal in ons hebben.

Mediumschap is niet meer dan in communicatie treden met de universele energie waarmee we allemaal omringd zijn.


Mediumschap heeft als doel om mensen te helen en te bevrijden van schuldgevoel.


Om mensen dichter bij zichzelf te brengen en elkaar.


Mediumschap is het overbrengen van de liefde in de wereld.


Daarom ben ik mijn talenten echt gaan beginnen oefenen, want onze wereld heeft veel liefde nodig.

Naast coaching, maakt het mediumschap me dus completer in alles wat ik doe.

En daar kan niemand me nog van het tegendeel overtuigen. Het is een voorrecht om dit elke dag te mogen zien hoe ikzelf gegroeid ben en hoe mijn mediumschap en coachingsskills mensen naar een hoger level tillen.


Het is aan sceptici om eens langs te komen en te ervaren wat ze misschien in zichzelf hard wegsteken. ;-)


Wil je graag nog meer inspiratie?


Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks onze nieuwe blog en podcast in je mailbox!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven