• Kim

Synchroniciteit

Bijgewerkt op: 23 mrt.Heb je al ervaren dat er schijnbaar toevallig iets gebeurt, terwijl je echt het gevoel hebt dat het geen toeval kan zijn?


Je denkt aan iemand die je al jaren niet meer gezien hebt, en plots loop je die persoon geheel onverwacht tegen het lijf. Je denkt aan iemand en even later belt die persoon je ongepland op. Je neemt zonder goed te weten waarom een boek mee uit de bib en later blijkt dit boek je enorm waardevolle inzichten te geven rond een probleem waar je al een tijdje mee rondloopt. Je denkt erover om te verhuizen en enige tijd later krijg je een bericht van je huisbaas dat de huurovereenkomst stopt. …


Synchroniciteit is een begrip dat voor het eerst benoemd werd door de psycholoog Carl Gustav Jung. Hij omschrijft synchroniciteit als de situatie waarin twee of meer gebeurtenissen min of meer tegelijkertijd optreden in een voor de betrokkene zinvol verband, dat niet noodzakelijk als causaal wordt ervaren.

Synchroniciteit zijn ware cadeautjes van het universum die op je pad komen. Je krijgt op deze manier op elk moment net datgene wat jij nodig hebt om verder te groeien.

Mijn cliënten vertellen me erg vaak over dergelijke ervaringen tijdens hun coachingstrajecten. En dat is geen toeval, want door de coaching komen mensen meer en meer in lijn met hun ware ik en ontstaat er flow. En hoe meer je in flow komt, hoe meer je openstaat voor synchroniciteit.

Dat wil niet zeggen dat de synchroniciteit er niet is als je niet in flow bent. Maar doordat jij op dat moment in weerstand zit, zal je de schijnbare toevalligheden niet opmerken en zal je dus ook minder kunnen genieten van deze cadeautjes.
Synchroniciteit zorgt ook niet altijd voor leuke ervaringen. De cadeautjes kunnen soms in een rare verpakking zitten, waardoor we in eerste instantie (zeker als we kijken vanuit ons ego) het helemaal niet leuk vinden. Maar uiteindelijk brengt het je altijd wat je nodig hebt, zelfs al is dat via een minder leuke les. Mijn ervaring is net dat deze tegenslagen de meest waardevolle lessen zijn.

Wij hebben dagelijks meerdere ervaringen van synchroniciteit waardoor we er echt rotsvast van overtuigd zijn dat toeval niet bestaat en dat we op elk moment datgene krijgen wat we nodig hebben om ons pad te vervolgen. In deze podcast vertellen we je meer over hoe wij ons zielspad ontdekten.

De kunst bestaat erin om in flow te zijn met je ware ik, en je op die manier open te stellen voor de vele cadeautjes die dagelijks jouw richting uitkomen. Dit start met een positieve mindset, van waaruit je de deur opent voor verbinding met je ziel en synchroniciteit je leven binnenlaat. Hierover lees je meer in deze blog. Wil je graag nog meer inspiratie? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks onze nieuwe blog en podcast in je mailbox!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven