Van positieve mindset naar verbinding met je ziel

Vind je luisteren leuker dan lezen? Beluister dan hieronder de podcastaflevering (ook terug te vinden via Apple podcasts en Spotify)

Of lees hieronder verder:


We merken soms wel wat verwarring bij onze volgers.

‘Ik hoor jullie praten over mental fitness, jezelf graag leren zien, maar ook over zielspad en het universum en die dingen. Wat doen jullie nu eigenlijk?’ Een terechte vraag die we ook regelmatig aan onszelf stellen om zeker te zijn dat we dicht bij ons pad en onze kern blijven!

Daarom leek het ons wel eens interessant om hier wat dieper op in te gaan, en zo is deze blog en podcast ontstaan.

Onze missie met Team Lumière is mensen ondersteunen om hun licht volop te laten schijnen door zichzelf onvoorwaardelijk graag te leren zien. Vanuit de diepe overtuiging dat het unieke licht van elk van ons datgene is wat onze wereld nodig heeft om een warme, voedende, liefdevolle planeet te worden voor mens, dier en natuur. Om dat licht volop te laten schijnen, zijn er voor ons 2 steunpilaren: een positieve mindset enerzijds, en verbinding met je ziel anderzijds.Werken aan je mindset

Daar begint het eigenlijk allemaal mee: een positieve mindset.

Je mindset is de manier waarop jij naar de wereld en jezelf kijkt. Het zijn de onderliggende gedachten en overtuigingen die jij hebt over jezelf, de mensen rondom jou en het ruimere plaatje van de wereld van waaruit jouw dagelijkse handelingen en keuzes ontstaan.


Een positieve mindset is cruciaal voor een gelukkig en voldaan leven. Redelijk logisch eigenlijk. Als jij bv. start vanuit de onderliggende overtuiging dat je eigenlijk maar een waardeloze loser bent, dan zal dit een grote impact hebben op de keuzes die je maakt en de acties die je stelt in je dagdagelijkse leven.

Een voorbeeldje: stel dat je een compliment krijgt dat je iets erg goed gedaan hebt. Als je overtuigd bent dat je een waardeloze loser bent, dan zal dat compliment helemaal niet binnenkomen, of zal je klaarstaan met een reeks argumenten die het compliment ontkrachten, of zal je heel ongemakkelijk reageren waardoor je zo snel mogelijk over iets anders begint te praten, of….. (ik hoef er waarschijnlijk geen tekening bij te maken, het zal voor vele mensen herkenbaar genoeg zijn ;-))

Als je daarentegen een compliment ontvangt vanuit de overtuiging dat je wél waardevol bent, dan zal je dat compliment ook ten volle kunnen laten binnenkomen, zal het je deugd doen en zin doen krijgen om nog meer van hetzelfde de wereld in te sturen.


Een wereld van verschil dus. En het gaat nog veel verder, want het gaat niet enkel over hoe je over jezelf denkt, maar ook hoe je over anderen en over het leven an sich denkt (als je ervan overtuigd bent dat jou alleen maar slechte dingen overkomen, dan zal je een heel ander leven voor jezelf manifesteren dan wanneer je vertrekt vanuit de gedachte dat er geluk voor jou is weggelegd).


Een negatieve mindset vertrekt ALTIJD vanuit angst. Het is ons natuurlijk verdedigingsmechanisme om ons te beschermen tegen gevaar. Hoe meer we uitgaan van gevaar, hoe beter we ons er tegen kunnen verdedigen. Zo redeneert ons brein eigenlijk. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet klopt. Want voor we het weten zitten we in een vicieuze cirkel waarbij we zelf gevaar creëren. Zelfsabotage van de bovenste plank. En dan moet je maar eens voor hebben dat er naast dat zelfgecreëerde gevaar ook nog écht gevaar (want dat is er nu eenmaal soms) op de proppen komt. Zoals nu, met de oorlog die aan de gang is, of de Coronacrisis van de voorbije jaren. Dan trekken we het niet meer en wordt het teveel (getuige de ellenlange wachtlijsten waarmee de geestelijke gezondheidszorg momenteel kampt).


Het is echt CRUCIAAL om jezelf een positieve mindset eigen te maken. En dat kan alleen maar door training. Ons brein heeft immers, zoals ik hierboven heb uitgelegd, de natuurlijke neiging om vanuit de negatieve bril te kijken. En zal dus automatisch altijd weer dat negatieve pad uitkiezen. Zeker als je daarbij nog wat pittige of moeilijke levenservaringen meegemaakt hebt die dat systeem alleen maar versterkt hebben, en van waaruit je stevige negatieve overtuigingen over jezelf en de wereld hebt ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat die negatieve bril echt heel stevig op je neus is vastgeschroefd. Zo hard dat het soms pijn doet.

Daarom is één van de grote peilers van Team Lumière het werken aan je mindset. Dit doen we voornamelijk via de Mental Fitness Academy. Een fitnesscentrum waarbij je dagelijks ondersteund wordt om je mentale spieren te trainen. Hierdoor verhoogt je positieve intelligentie, ofwel de mate waarin je vanuit een open, liefdevolle en positieve mindset in het leven kan staan. Het zorgt ervoor dat je zowel naar jezelf als naar de mensen rondom jou kan kijken vanuit een liefdevolle, empathische en niet-oordelende blik en dat je tegenslagen die bij het leven horen op elk moment kan ombuigen in cadeau’s en groeikansen.

Daarnaast doen we ook coachingstrajecten (zowel individueel als in groep) die dieper ingaan op zelfvertrouwen en zelfbeeld, onze Confidence work-out bv., waarin we mensen ondersteunen om de negatieve overtuigingen die ze hebben over zichzelf te vervangen door een positief, liefdevol en ondersteunend zelfbeeld.


Het maakt echt een wereld van verschil als je door het leven kan gaan met een positieve mindset. Dus alleen al deze peiler is meer dan de moeite waard. Maar…het opent tegelijk ook de deur naar meer. Want eens je die positieve mindset hebt, maak je ruimte voor je ziel. Je pure kern. De échte versie van jezelf. En dan gaat er vaak een hele nieuwe, en tegelijk vertrouwde wereld (want hij is er altijd al geweest) voor je open. En zo komen we bij onze 2de peiler van Team Lumière: verbinding met je ziel.Verbinding met je ziel

Verbinding met je ziel betekent dat je geconnecteerd bent met je diepste kern. De meest pure versie van jezelf. Je ziel vertrekt op elk moment vanuit overvloed, onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen. En heeft als enige doel jouw licht te laten schijnen. Je ziel kent geen angst, en heeft bijgevolg geen behoefte aan copingsstrategieën of saboteurs om hiermee om te gaan. Je ziel vertrouwt erop dat je op elk moment krijgt wat je nodig hebt en dat jij op elk moment zal doen wat nodig is om jouw licht volop te laten schijnen en van daaruit je eigen geluk te creëeren.


Door te werken aan een positieve mindset, bouw je een brug naar je ziel. Je krijgt hiermee toegang tot die onvoorwaardelijk liefde, dat oneindige vertrouwen en die overvloed. Je ziel is ook verbonden aan je zielspad, wat dan weer vertaald wordt in een concreet levensdoel: de manier waarop jij je leven inricht, de keuzes die je maakt en acties die je neemt in je leven. Door te verbinden met je ziel, je zielspad en je levensdoel, begin je echt te leven op een ‘dieper niveau’. De meer oppervlakkige zaken zoals geld, status, materiële zaken, nemen minder ruimte in en er komt opening voor diepere waarden en échte impact. Dingen die er écht toe doen en die écht een verschil maken.


Dit vormt de 2de peiler van Team Lumière. Omdat we zelf ondervonden hebben wat een ongelooflijk mooie wereld er opengaat als je aan je mindset werkt, en het echt gewoon super fijn vinden om mensen te helpen om nog meer te gaan connecteren met hun ziel en daardoor nog meer te kunnen genieten van deze wereld. En natuurlijk omdat dit het summum is van onze missie. Want als alle mensen zouden verbonden zijn met hun ziel, en het merendeel van de tijd echt vanuit die verbinding met hun ziel zouden leven, dan zou er geen oorlog, honger, tekort, conflict,… meer zijn. Dan zouden we onze eigen planeet niet langer kapot maken.

Daarom creëerden we onlangs de videoreeks ‘7 sleutels voor meer verbinding met je zielspad’, organiseren we in juni 2022 onze 3-daagse ‘Ontdek je zielspad’ en zijn we ook bezig met het vormgeven van een coachingstraject rond dit thema.


Zo. Dit is het volledige plaatje van Team Lumière. Dit is waarom we doen wat we doen. En wat we daarmee aan de wereld willen bieden. Onze diepere why. Ons levensdoel. Ons zielspad.

Voel je dat dit je raakt? Wil je hier ook mee aan de slag gaan? Dan kan je altijd bij ons terecht voor een take-off gesprek. In deze eenmalige en vrijblijvende coachingssessie helpen we jou een helder zicht krijgen op wat jij nodig hebt om jouw licht te laten stralen. Meer info over de take-off sessie vind je hier. We kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten!

Wil je graag nog meer inspiratie? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks onze nieuwe blog en podcast in je mailbox!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven