FB%20banner_edited.jpg

Start to mental fitness

Mental fitness academy.png
FB%20banner_edited.jpg

Wees terug radicaal jezelf door aan je mentale fitheid te werken!

 

Leer die negatieve gedachten in je hoofd het zwijgen op te leggen en volledig vanuit je wijze ik te leven!

Kun jij je ook herkennen in onderstaande zaken?

 • Je hebt het gevoel dat je jezelf onderweg ergens verloren bent, je weet niet goed meer wie je bent en wat je ook alweer leuk vond (want je hebt al zolang geen dingen meer gedaan die je leuk vond);

 • Op je werk vind je niet helemaal je draai, maar je weet niet wat je levensdoel/passie dan wel is;

 • Je past je vooral aan aan anderen, zorgt altijd eerst dat anderen het goed hebben en vergeet daarbij je eigen noden;

 • Je zit altijd met grootse plannen en wil echt een impact maken op het leven van anderen, maar om één of andere reden kom je geen meter vooruit;

 • Je hebt het gevoel dat je een buitenbeentje bent en dat je nergens echt bijpast;

 • Je bent altijd aan het presteren en rent van hot naar her, maar je haalt hier geen voldoening uit;

 • Je voelt de dingen intens en hebt het gevoel dat het leven nogal veel op jouw plateau smijt en geraakt snel overweldigd;

 • Je zit aldoor met angst en stress en hieraan gebonden fysieke klachten (hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn, migraine, vaak ziek, hyperventileren, ...);

 • Het is voor jou niet meer mogelijk om nog echt te ontspannen en gewoon eens niks te doen zonder je schuldig te voelen;

 • Ben je vertrouwd met perfectionisme misschien? Of last van uitstelgedrag?

Dan ben jij de ideale kandidaat voor ons online mental fitness programma!

sunset-570881_1920.jpg

Wat is nu het belang van mentaal fit zijn?

De cijfers liegen er niet om! We zitten in een ware pandemie van burn-outs en depressies. De corona crisis heeft ons getoond dat er serieuze pijnpunten zitten in onze maatschappij en de wachtlijsten voor psychologen en psychiaters zijn ellenlang...

Veel van deze problemen zijn te wijten aan een gebrek aan mentale fitheid.

Maar wat betekent mentaal fit zijn nu juist?

We hebben allemaal geleerd dat aan onze fysieke conditie werken goed is voor de gezondheid. De meesten van ons zijn echt bereid om hier aan te werken en een effortke voor te doen, want een gezonde geest leeft in een gezond lichaam niet? Echter die gezonde geest wordt echt verwaarloosd en er wordt vanuit de maatschappij veel te weinig aandacht aan besteed. Niemand leert ons hoe we onze mentale conditie kunnen onderhouden.

En dat is nu net waar wij met de Mental Fitness Academy onze missie van gemaakt hebben! 

Wat zijn de voordelen van mentaal fit zijn?

 • Mentale fitheid zorgt ervoor dat je niet bij elke geringste tegenslag of teleurstelling van je sokken geblazen wordt en stevig in je schoenen blijft staan;

 • Je leert jezelf te (her)ontdekken en wie jij in essentie bent, zodat je echt dat o zo belangrijke zelfvertrouwen heropbouwt;

 • Je leert terug te voelen vanuit je buikgevoel wat juist voor jou is en zo ook je grenzen aan te geven voor dingen die jou niet dienen;

 • Je leert terug te genieten in het nu van de grote en kleine dingen;

 • Je haalt voldoening uit wat je bereikt hebt;

 • Je relaties met anderen worden diepgaander en harmonieuzer;

 • Je kan terug ontspannen en laat je niet lamleggen door negatieve gedachten;

 • Je leert met kleine babystapjes je doelen te behalen, zodat uitstelgedrag, perfectionisme en faalangst geen kans krijgen en je daarna vollenbak kan vieren en genieten van het bereiken van deze doelen natuurlijk...

 • Je leert al explorerend jouw eigen levenspad kennen en wat jouw missie is in dit leven;

 • Je leert in te zien hoe jouw brein werkt en hoe negatieve gedachten kan ombuigen naar opportuniteiten of positieve gedachten, waardoor de energie terug stroomt. Weg met die angstgevoelens!

 • Je leert je natuurlijke creativiteit terug te gebruiken om negatieve situaties te transformeren.

 • Je leert om vanuit empathie, liefde en mildheid naar jezelf te kijken.

 • Je maximaliseert je prestatievermogen zonder jezelf te moeten pushen of voorbij te lopen. Je creëert je eigen intern energiefabriekje!

Hoe onze mentale veerkracht vergroten?

Hoe gaan we hier binnen de Mental Fitness Academy mee aan de slag?

We maken gebruik van het concept van positieve intelligentie.

Positieve wadde? Net zoals we allemaal over een IQ beschikken, hebben we ook allen toegang tot positieve intelligentie (PQ) en het goede nieuws is dat dit kan groeien en dus geen statisch verhaal is.

Deze intelligentie zorgt ervoor dat je in gelijk welke situatie aanspraak kan maken op die oplossingen die voor jou op het moment zelf het beste werken. 

Door onderscheid te maken tussen je overlevingsbrein (dat onze negatieve gedachtenpatronen beheerst en gestuurd wordt vanuit angst) en onze positieve intelligentie (vanuit het nieuwere en meer ontwikkelde deel van ons brein) kan jij in gelijk welke situatie kiezen welke weg je op wil gaan. Zelfs wanneer je iets heel heftigs overkomt. 

PQ logo.jfif

Werkwijze van de Mental Fitness Academy

Bij ons ga je actief aan de slag met je brein! Je leert om te schakelen tussen je oerbrein (waar negatieve overtuigingen en angst zich schuil houden) en je nieuwe brein (waar emoties zoals geluk, genieten en positieve gedachten wonen). Hierdoor ga jij veel steviger in je schoenen staan en je veel bewuster worden van je emoties en wat deze betekenen. Je leert je emoties in je voordeel te gebruiken en je legt negatieve gedachten- en gedragspatronen bloot en gaat hiermee actief aan de slag door deze om te buigen naar gedachten en gedrag die je beter dienen.

Je ontdekt de vijf krachten van je PQ brein (Wijze ik-krachten) en leert deze in te zetten in om het even welke situatie. Zo leer je leven vanuit jouw essentie en volg je het pad dat juist voor jou is. Je leert leven vanuit flow en niet vanuit constante weerstand en angst.

Een dikke vette bonus is ook dat het 'besmettelijk' is! Hoe meer jij vanuit je positieve intelligentie gaat leven, hoe meer effect dit op anderen heeft en je laat hen al dan niet bewust zien dat er ook een andere manier van leven is dan de constante negativiteit waarmee we gebombardeerd worden.

 

 

Klaar om mee een positieve revolutie te ontketenen?

Het feit dat je deze boterham tekst tot hier gelezen hebt, maakt dat we toch iets getriggerd hebben diep binnenin jou! Dit 'iets' is jouw eigenste wijze ik, die benieuwd is naar meer! Jouw wijze ik wil weten waar dit pad jou naartoe brengt... 

En jij kan dit ontdekken door te klikken op de Start to mental fitness!

Jij kan al eens GRATIS proeven hoe dit alles in zijn werk gaat. 

Start to mental fitness

In de start to mental fitness neem jij een aanloop tot het echte werk.  Hier kan jij proeven hoe het voelt om actief aan de slag te gaan met je mentale veerkracht.

Gedurende een volle week ga jij te trainen. 

Afbeelding1.png

En om te starten geven we je de eerste twee dagen grondige uitleg over de 3 mentale spieren die van belang zijn om je positieve intelligentie te verhogen. We geven je eveneens uitleg over de wetenschappelijke onderbouwing van positieve intelligentie en de werking van jouw brein.

Aan de hand van een test ontdek je welke saboterende patronen jij hebt en leer je hoe deze saboteurs jouw talenten misbruiken om er valkuilen van te maken. 

Schermafbeelding 2021-05-07 om 12.45.18.

De eerste mentale spier die aan bod komt is de ‘saboteurherkenningsspier’: je ontdekt hier ook hoe jouw oerbrein je saboteert in je dagelijks leven. Je leert hoe jouw brein je vaak onbewust in een negatieve spiraal trekt, wat voor heel wat onnodige negativiteit in je leven zorgt. Aan de hand van een test ontdek je welke saboterende patronen jij hebt en leer je hoe deze saboteurs jouw talenten misbruiken om er valkuilen van te maken. 

 

Je kan enkel positief vergelijken wanneer er ook negatief is. Geen licht zonder donker. Zo werkt het ook met jouw brein. Door je negatieve gevoelens te herkennen en te begrijpen creëer je ruimte om bewust te kiezen voor meer positieve gevoelens, gedachten en handelingen. 

Schermafbeelding 2021-05-07 om 12.57.38.
Schermafbeelding 2021-05-07 om 13.14.12.

Daarna komt je Wijze ik aan bod. Zo noemen we in de mental fitness academy de tegenhanger van je saboteurs. Je ontdekt de 5 superkrachten van je Wijze ik en leert hoe het ontwikkelen van deze krachten jouw leven heel erg kan veranderen.

Tenslotte zoomen we in op de ‘zelfregulatiespier’: dit is de vaardigheid om te switchen tussen je Wijze ik en saboteurs. ​We leren je enkele toegankelijke focusoefeningen (of PQ-reps) die jou helpen om zelfs in het heetst van de strijd de rust terug te vinden.

Elke dag krijg jij een mail van ons met je work-out voor die dag. 

Je gaat achtereenvolgens aan de slag met PQ-reppen, je innerlijke rechter (of hoofdsaboteur), je Wijze ik, de kracht van exploreren en je eindigt met een work-out over jouw topsaboteur.

Ben je helemaal klaar om weer aan het stuur te zitten van jouw emoties? Wil je elke uitdagende situatie met doelgerichte actie kunnen ombuigen tot een groeikans, zodat het niet enkel kommer en kwel is wanneer je er voor staat? 

Schrijf je dan in voor de start to mental fitness. Je geeft er jezelf een mooi cadeau mee. 

Denk je nu bij jezelf dat dit zever is of dat het niks voor jou is, dan is dit al een mooi bewijs dat je oerbrein in actie geschoten is. Jij kan nu kiezen om dat oerbrein achter te laten en de eerste stap te zetten vanuit jouw positieve intelligentie door te klikken op onderstaande knop. 

Het levensdoel van team Lumière is iedereen bewust  te maken van mentaal fit zijn, zodat jij je licht weer kan laten stralen. 

Geen enkele tegenslag hoeft je leven te overheersen, ook jij verdient het om gelukkig te zijn. 

Tot snel in de start to mental fitness! 

Kim en Ellena